Uithoflijn in beeld

Hier vindt u verschillende filmpjes over de Uithoflijn: over de werkzaamheden, de trams, testritten en meer.

 

 

Uithoflijn in 80 seconden

Hoe zou het zijn als de Uithoflijn klaar is? In dit filmpje een voorproefje in 80 seconden.

Fietsomleiding in Utrecht Science Park De Uithof

Om de trambaan in USP De Uithof aan te leggen, werden fietsers vanaf juni 2016 tot april 2018 omgeleid. Ook de bus ging tijdelijk naar een andere plek. Een behoorlijke schuifpuzzel waar u meer over hoort in onderstaand filmpje.

Werkzaamheden voor de Uithoflijn in Utrecht Science Park De Uithof

Wat komt er allemaal bij kijken om een trambaan aan te leggen middenin het drukbezochte Utrecht Science Park De Uithof? Een van onze collega’s geeft antwoord.Bus verhuist voor tram in het stationsgebied

Sinds 2 juli 2016 rijden er geen bussen meer vanaf het oude busstation Centrumzijde. Weten waarom? Bekijk dan onderstaande video.Werkzaamheden voor de Uithoflijn in het stationsgebied

De Uithoflijn is een van de vele bouwprojecten in het stationsgebied. Onze collega vertelt in onderstaande video over de werkzaamheden voor de tramlijn aan de Jaarbeurszijde en Centrumzijde van Utrecht Centraal.

Komst van de eerste tram

In december 2016 kwam de eerste tram aan op de remise in Nieuwegein. Hij had een lange reis achter de rug vanuit de fabriek van CAF in Zaragoza, Spanje. Meer weten over deze tocht? Bekijk dan onderstaand filmpje!

Uithoflijn: eerste tramrit & tramsimulator

Op 18 januari 2017 maakt de eerste tram voor de Uithoflijn een ritje op het remiseterrein in Nieuwegein. De tram had ruim honderd gasten aan boord, die daarna ook de nieuwe tramsimulator konden uitproberen. Bekijk hieronder het filmpje.

De tram op de rem (en andere testen)

De nieuwe trams voor de Uithoflijn worden uitgebreid getest. Zo doen we onder andere remtesten en versnellingsproeven. Hoe dat gaat ziet u in onderstaande video!

Eerste tram zet wielen op Uithoflijn!

Eind september 2017 zette voor het eerst een tram zijn wielen op de Uithoflijn! De tram was met een speciaal transport naar P+R De Uithof gebracht vanaf de remise in Nieuwegein. Hij heeft daarna vier weken lang kleinschalige testenritten gereden op de trambaan tussen P+R De Uithof en halte Wilhelmina Ziekenhuis. In dit filmpje ziet u hoe de aankomst in zijn werk ging.