7 AUGUSTUS - 8 SEPTEMBER: KRUISING HEIDELBERGLAAN-HOOFDDIJK VOLLEDIG AFGESLOTEN

Geplaatst op: 17.06.2017
Categorie: Actuele werkzaamheden deel U

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers 

Van maandag 7 augustus tot en met vrijdag 8 september is de kruising van de Hoofddijk met de Heidelberglaan (busbaan) volledig afgesloten. Gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers worden omgeleid. De gebouwen van het UMC Utrecht blijven bereikbaar en ook de lijnbussen blijven de normale route rijden. Deze afsluiting is nodig voor de aanleg van de Uithoflijn: de tijdelijke kruising wordt dan omgebouwd tot de definitieve kruising.

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via een eigen weg van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, de Münsterlaan, de Marburglaan en de Yalelaan (zie blauwe lijn op het kaartje). Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Tolakkerlaan, de Rijnsoever en de Zandlaan (zie groene lijn op het kaartje). Voor deze omleidingsroute zijn de Rijnsoever en de Zandlaan dus tijdelijk toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.
 
De werkzaamheden vinden overdag plaats en kunnen enige geluidshinder opleveren. Bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Sanquin zijn er twee kleine omleidingen. Eén voor voetgangers vanaf de Hoofddijk naar bushalte WKZ en één voor gemotoriseerd verkeer van de Lundlaan naar het WKZ-parkeerterrein en naar Sanquin. De omleidingen worden ter plekke aangegeven met gele omleidingsborden.