Afsluiting Sorbonnelaan (ter hoogte van Weg tot de Wetenschap)

Geplaatst op: 23.03.2017
Categorie: Actuele werkzaamheden deel B

In het weekend van vrijdag 21 april (20.00 uur) tot maandag 24 april (6.00 uur) is de Sorbonnelaan ter hoogte van de Weg tot de Wetenschap afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dan legt aannemer BAM hier namelijk het spoor voor de Uithoflijn aan. Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken wordt het spoor in een weekend aangelegd. Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de werkzaamheden niet rechtsaf slaan vanaf de Weg tot de Wetenschap richting de Aarhuslaan en Toulouselaan. Linksaf slaan richting de Leuvenlaan kan wel. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Leuvenlaan, Universiteitsweg, Bolognalaan en Cambridgelaan (zie de groene lijn op deze kaart). Fietsers en voetgangers kunnen hier wel langs de werkzaamheden.

 

Omleiding voor fietsers en voetgangers (18-24 april)
In voorbereiding op de werkzaamheden is de fiets- en voetgangersoversteek op de Sorbonnelaan over de busbaan afgesloten van dinsdag 18 april (6.00 uur) tot maandag 24 april (6.00 uur). Oversteken richting de Leuvenlaan of de Weg tot de Wetenschap is hier deze periode dus niet mogelijk. Fietsers en voetgangers worden daarom omgeleid (zie blauwe lijn op deze kaart). Fietsers vanuit de richting van de Weg tot de Wetenschap kunnen in die week doorrijden langs de kruising en worden dan omgeleid via de Padualaan en de Leuvenlaan. Fietsers vanuit de richting Leuvenlaan kunnen de Weg tot de Wetenschap oversteken bij de Wim Sonneveldlaan. Voetgangers kunnen ook alleen deze oversteek gebruiken.

 

Werkzaamheden
Tijdens het weekend werkt de aannemer 24 uur per dag door. Vrijdagavond wordt het asfalt op de kruising opgebroken. Dit kan geluidshinder opleveren voor degenen die dicht op de werkzaamheden wonen.