Bouw commerciële ruimten bij station Vaartsche Rijn

Bij tram- en treinstation Vaartsche Rijn zijn vier ruimten beschikbaar die verbouwd worden tot winkelruimten. In de ruimte bij de Vondellaan komt een broodjeszaak, in de ruimte aan de Oosterkade (naast de parkeergarage) komt een fietsenwinkel en aan de kant van de Vaartsestraat komt een citysupermarkt. De expeditie-ingang van deze supermarkt komt aan de Vaartsestraat. De kleine unit aan de kant van de Westerkade is ook geschikt als winkelruimte, hiervoor is de huurder nog niet bekend.


De omgevingsvergunningen en spoorwegwetvergunningen zijn vorig jaar verleend (de laatste in november 2017). De gemeente Utrecht realiseert vanaf april tot eind augustus 2018 de vloeren, wanden en daken in de winkelruimten. Daarna regelen de huurders zelf de afbouw.


De bouwmaterialen worden opgeslagen in de ruimte aan de Vaartsestraat. De ruimte aan de Oosterkade wordt rechtstreeks bevoorraad. De aannemer probeert de overlast tijdens het werk zo veel mogelijk te beperken. Omwonenden zijn geïnformeerd via dit wijkbericht.