Herinrichting Vaartsestraat tussen Bleekstraat en Westerkade

Geplaatst op: 21.07.2017
Categorie: Actuele werkzaamheden deel A

Op 21 augustus 2017 starten we met de herinrichting van de Vaartsestraat tussen de Bleekstraat en de Westerkade. De werkzaamheden duren tot 29 september. Tijdens de werkzaamheden is de Vaartsestraat tussen de Bleekstraat en Westerkade afgesloten. Enkele dagen volledig en gedurende de resterende tijd kunnen auto’s vanaf de Catharijnesingel, Westerkade, Kroonsteeg, Jeremiestraat en Vaartsestraat rijden. Meer informatie vindt u in het wijkbericht dat woensdag 19 juli 2017 is verspreid.

 

Op het Definitief Ontwerp ziet u hoe de Vaartsestraat eruit komt te zien. Ter hoogte van de Jeremiestraat wordt er aan de zijde van het spoor nog extra verharding gemaakt voor toekomstige laad- en losplekken voor de commerciële ruimten onder station Vaartsche Rijn.  Informatie over deze commerciële ruimte vindt u in het wijkbericht van maart 2017.

 

In tegenstelling tot eerdere berichten zal het gedeelte van de Vaartsestraat tussen de Bleekstraat en het oude Burgerzaken nog niet ingericht worden, omdat de aanvoerroute voor de bouw van de Uithoflijn in het Stationsgebied langer nodig is.

 

Het kruispunt met de Bleekstraat kan pas heringericht worden als de trambaan in gebruik is genomen en daardoor de bussen van lijn 12 zijn vervallen.