Opruimen asbestplaten einde Oosterspoorbaan - bij Uithoflijn

Geplaatst op: 18.01.2018
Categorie: Actuele werkzaamheden deel A

Aannemer BAM rondt de laatste werkzaamheden aan de trambaan in de buurt van de Oosterspoorbaan af. Over het Definitief Ontwerp van de inrichting van de Oosterspoorbaan tussen de Koningsweg en de trambaan neemt het college van B&W binnenkort een besluit. Voorafgaand aan grondwerkzaamheden op dit stuk van de Oosterspoorbaan worden asbestplaten verwijderd. Dit gebeurt op maandag 29 januari ter hoogte van de trambaan. De asbestplaten liggen vlak onder het grondoppervlak. Ze vormen daar geen gevaar voor omwonenden, maar moeten opgeruimd worden voordat daar in de grond wordt gewerkt.

 

Waar zitten de asbestplaten in de grond?
Op het bovenstaande kaartje vindt u de plek waarop de platen liggen. Het te ontgraven gebied is ongeveer 40 m² groot.

 

Waarom worden de platen opgeruimd?
Voorafgaand aan werkzaamheden in de grond vindt er standaard bodemonderzoek plaats. Tijdens dit onderzoek is vastgesteld dat er vlak onder het grondoppervlak asbestplaten liggen. Alleen losse asbestvezels die in de lucht zweven en die je kunt inademen zijn schadelijk voor de gezondheid. Dit is hier niet het geval. Het gaat om vaste platen die onder het grondoppervlak liggen. Omdat er straks in de grond gewerkt wordt, worden de platen hieraan voorafgaand opgeruimd.

 

Wat gaat er gebeuren?
Aannemer Koot Infrawerken is gecertificeerd om deze werkzaamheden uit te voeren. Hij doet dit met een speciale graafmachine met overdrukcabine en gesloten vrachtwagens voor de afvoer. Hierdoor is er tijdens de werkzaamheden geen gevaar voor de omgeving. De werknemers van de aannemer dragen beschermende, blauwe kleding.

 

Datum en werktijden
wanneer:  29 januari 2018 (door koude weersomstandigheden kan dit veranderen; houd dan onze website in de gaten)
werktijden:  van 07.00 – 19.00 uur