Tram 22 start op 16 december

Tram 22 gaat vanaf maandag 16 december 10 keer per uur per richting rijden met passagiers. Buslijn 12 verdwijnt. Om de start van tram 22 te vieren, bieden we zaterdagmiddag 14 december gratis tramritten aan.

 

Tram 22 neemt de dienstregeling van buslijn 12 over. De eerste tram vertrekt vanaf 16 december op werkdagen rond 6.00 uur, de laatste rond 22.00 uur. De trams rijden gekoppeld, dus met twee tramstellen aan elkaar. Het aantal trams wordt in de loop van 2020 verhoogd naar 12 trams per uur per richting. Er is nog wel een indienststellingsvergunning nodig voordat de tram echt met passagiers mag rijden. Uiterlijk begin december is duidelijk of deze vergunning wordt gegeven. (Update: de vergunning is ontvangen, lees hier meer.)

 

Gratis tramritten op zaterdagmiddag 14 december
Op zaterdagmiddag 14 december vieren we de opening van de tramlijn met gratis tramritten tussen 14.30 -17.30 uur. Iedereen is van harte welkom om tram 22 uit te proberen! Er stopt die middag elke 10 minuten een tram. Je kunt op elke halte in- en uitstappen (zie de plattegrond). In het weekend rijdt de tram niet. Een rit vanaf halte Utrecht Centraal Centrumzijde tot de eindhalte P+R Science Park duurt ongeveer 19 minuten.

 

Testritten tot aan opening
De komende weken blijven we testritten rijden. Zo blijven de trams en de trambaan in conditie en zijn we goed voorbereid op de opening. Tot 16 december is Projectorganisatie Uithoflijn nog het eerste aanspreekpunt voor vragen of meldingen over de tram of trambaan. Daarna neemt Regiotram Utrecht van de Provincie Utrecht dit over. Regiotram Utrecht zorgt namelijk voor het beheer en onderhoud van de trams en de trambaan.

 

Meer informatie staat in deze brief aan de statenleden van provincie Utrecht. Een vergelijkbare brief is ook aan de raadsleden van gemeente Utrecht gestuurd. In de brief wordt verwezen naar de derde kwartaalrapportage, die kunt u hier lezen.

 

Omwonenden zijn via dit wijkbericht geïnformeerd over de start van tramlijn 22 en de gratis ritten.