Tramlijn 22 is geopend!

De eerste officiële reizigers van tramlijn 22 zijn vanochtend om 6.00 uur ingestapt op halte Utrecht Centraal Centrumzijde. Vervoerder U-OV deelde in de ochtendspits chocoladetrammetjes uit aan alle vroege vogels.

 

Zaterdagmiddag 14 december werd de tramlijn geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen, gedeputeerde Arne Schaddelee, wethouder Lot van Hooijdonk en directeur U-OV Gerrit Spijksma. Daarna hebben veel nieuwsgierige mensen alvast kennisgemaakt met tram 22. Iedereen was die middag welkom voor een gratis proefritje. Bekijk deze video of de foto’s in onze fotogalerij voor een mooie terugblik op de opening.

 

Mini-docu: “Van Uithoflijn naar Tram 22”
Er kwam nogal wat kijken bij de aanleg van de nieuwe tramlijn. Van fietsomleidingen en bouwwerkzaamheden tot vertraging en testritten. Het werk van de afgelopen jaren hebben we in 10 minuten samengevat in de mini-documentaire: “Van Uithoflijn naar Tram 22”.

 

Actuele informatie over tram 22
Nu tramlijn 22 is geopend, wordt deze website niet meer actief bijgehouden. Actuele reisinformatie over tram 22 vindt u bij vervoerder U-OV. Met vragen of meldingen over de trams of trambaan kunt u vanaf nu terecht bij Regiotram Utrecht, het trambedrijf van de provincie Utrecht.