Twee weekendafsluitingen Koningsweg naast Laan van Maarschalkerweerd

Klik op de kaart om deze te vergroten.

De weekendafsluiting van 2-5 maart gaat niet door vanwege de koude weersomstandigheden. In plaats daarvan wordt nu het reserveweekend van 23-26 maart gebruikt om de werkzaamheden uit te voeren. In dit weekend wordt de kruising van de Koningsweg met de trambaan daarom afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen vrijdagavond 20.00 uur en maandagochtend 6.00 uur.

 

Tijdens de weekenden van 2-5 februari en 2-5 maart is de kruising van de Koningsweg met de trambaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit is net naast de kruising met de Laan van Maarschalkerweerd en de N411 richting Bunnik. De afsluiting is nodig voor werkzaamheden aan de overwegbomen van de trambaan. De afsluitingen zijn beide weekenden van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs.

 

Werkzaamheden
De huidige overwegbomen bij de kruising van de Koningsweg met de trambaan worden vervangen door de definitieve overwegbomen. In het weekend van 2-5 februari worden de huidige overwegbomen weggehaald en tijdens het weekend van 2-5 maart plaatst aannemer BAM de nieuwe overwegbomen.
 
Omleidingsroute
Tijdens de werkzaamheden wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Laan van Maarschalkerweerd, Herculeslaan, Stadionlaan en Tamboersdijk (zie bovenstaande kaart). Verkeer kan gewoon vanaf de N411 richting Stadion Galgenwaard rijden en omgekeerd. Fietsers en voetgangers worden door een verkeersregelaar langs het werk geleid.

 

Reserveweekenden
Er zijn twee reserve weekendafsluitingen gepland: van vrijdag 16 februari 20.00 uur tot maandag 19 februari 6.00 uur en van vrijdag 23 maart 20.00 uur tot maandag 26 maart 6.00 uur.