Uithoflijn in één keer geheel in gebruik

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat de Uithoflijn in de tweede helft van 2019 tussen haltes Vaartsche Rijn en P+R De Uithof gedeeltelijk in gebruik zou gaan, en in december 2019 vanaf halte Utrecht Centraal. Onlangs is gebleken dat er herstelwerkzaamheden aan de tramlijn nodig zijn, waardoor er in de planning te weinig tijd overblijft voor een gedeeltelijke ingebruikname. Daarom is besloten hiervan af te zien.

 

De volledige ingebruikname van de Uithoflijn tussen Utrecht Centraal en P+R De Uithof staat nog steeds gepland voor december 2019. Dat werd op 2 oktober bekend gemaakt tijdens een informatiesessie voor gemeenteraadsleden en Statenleden.

 

Wat moet er nog hersteld worden?
De herstelwerkzaamheden zijn nodig op het deel van de trambaan van P+R De Uithof tot en met de Adama van Scheltemabaan. Dit zijn de belangrijkste drie:


- Op sommige delen van de baan zijn er afwijkingen in de ligging van het spoor. Het ligt bijvoorbeeld een paar millimeter te hoog of te laag.

- Op sommige overrijdbare delen van de trambaan moet het asfalt hersteld worden.

- Het meeste herstelwerk is nodig op tramviaduct Vaartsche Rijn. Daar moet over een lengte van 900 meter de spoorconstructie worden aangepast.

 

Aannemer BAM is al begonnen met herstellen van kleine afwijkingen. Alles is er nu op gericht om het herstelwerk en het proefbedrijf af te ronden voor de volledige ingebruikname in december 2019.