Werkzaamheden bij tramhalte Jaarbeursplein tijdens buitendienststelling 25/26 november

Geplaatst op: 01.11.2017
Categorie: Actuele werkzaamheden stationsgebied

Klik op de kaart om deze te vergroten.

Om ervoor te zorgen dat straks de trams van de remise in Nieuwegein naar de Uithoflijn kunnen rijden, wordt er spoor aangelegd bij het Jaarbeursplein. Dat gebeurt tussen de huidige tramhalte Jaarbeursplein en het bus- en tramviaduct over de Van Sijpesteijnkade, in het weekend van 25 november (01:00 uur) tot 27 november (05:00 uur). Tramhalte Jaarbeursplein is tijdens het werk buiten gebruik. Voor de werkzaamheden is de doorgang naar het station aan de stationskant van de tramhalte Jaarbeursplein afgesloten. Fietsers en voetgangers rijden en lopen tijdelijk via de oversteek aan de Croeselaankant van de tramhalte (zie kaartje). Vervangend vervoer vertrekt vanaf bushalte G6, naast de tramhalte.

 

Gemotoriseerde vergunningshouders moeten rekening houden met een om-en-om regeling tussen Jaarbeursplein en Leidseveertunnel onder leiding van verkeersregelaars. In de nacht van zaterdag op zondag, van 01:30 tot 05:30 uur is er een volledige afsluiting voor gemotoriseerde vergunninghouders. Ze worden door verkeersregelaars omgeleid. Taxi’s worden van en naar de Croeselaan geleid.

 

Het werk zelf bestaat uit spoorbouw en het afwerken van de bovenleiding, dit kan enige geluidsoverlast veroorzaken. Voor de spoorbouw zal er gelast worden, dit levert mogelijk lichtoverlast op. De werkzaamheden vinden dit weekend plaats omdat er dan een buitendienststelling van de tramlijn naar IJsselsteijn/Nieuwegein is voor werkzaamheden aan het 5 mei-plein: er rijden dan geen trams tussen Utrecht Centraal Jaarbeursplein en Nieuwegein Zuilenstein.