Werkzaamheden kruising Universiteitsweg-Heidelberglaan

Geplaatst op: 13.07.2017
Categorie: Actuele werkzaamheden deel U

Van vrijdag 14 juli tot eind augustus wordt de kruising Universiteitsweg-Heidelberglaan in haar definitieve staat gemaakt. Op vrijdag 14 juli worden er eerst lussen voor de verkeersregelinstallatie in het asfalt gezaagd. Vanaf maandag 17 juli wordt de tijdelijke busbaan op de kruising verwijderd en komen het fietspad en de voetpaden weer op de uiteindelijke plek te liggen.


Op donderdag 20, vrijdag  21, maandag 24 en dinsdag 25 juli worden er rondom de kruising en bij de in- en uitrit van het UMC Utrecht buizen voor kabels en leidingen vervangen. Hiervoor wordt op donderdag 20 en vrijdag 21 juli tijdens de spits op de kruising één van de vier rijbanen om en om afgesloten. Tijdens de ochtendspits (tot 9:30u) blijven er op de kruising twee inkomende rijbanen beschikbaar en tijdens de avondspits (vanaf 15 uur) twee uitgaande rijbanen. Buiten de spits worden er op de kruising twee van de vier rijbanen afgesloten en is er één rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Op maandag 24 juli wordt de uitrit van het UMC Utrecht buiten de spits (9:30-15 uur) afgesloten. Verkeer kan het terrein van het ziekenhuis afrijden via de inrit. Dit wordt geregeld met verkeersregelaars. Andersom is op dinsdag 25 juli de inrit buiten de spits afgesloten en kan verkeer om en om van en naar het UMC Utrecht rijden via de uitrit. 

 

Van maandag 31 juli tot en met woensdag 2 augustus gelden dezelfde (rijbaan-)afzettingen als hierboven beschreven, dan wordt er geasfalteerd.


Tegelijkertijd bouwen we de definitieve verkeersregelinstallatie op het kruispunt. Dit betekent dat de huidige verkeerslichten uitgeschakeld moeten worden. Van maandag 31 juli tot en met donderdag 10 augustus wordt het kruispunt 24 uur per dag, zeven dagen per week geregeld door verkeersregelaars.