Aanleg Park Oosterspoorbaan Zuid uitgesteld vanwege asbestsanering

Begin september is aannemer Koot Infrawerken gestart met de aanleg van het Park Oosterspoorbaan Zuid. Bij de voorbereidende werkzaamheden is asbest gevonden. Het asbest ligt vlak onder het grondoppervlak en vormt op dit afgesloten terrein geen gevaar voor de omgeving. Het moet wel worden opgeruimd voordat de aannemer verder kan met de aanleg van het park. Daarom wordt de aanleg van het Park Oosterspoorbaan Zuid uitgesteld totdat het asbest is opgeruimd.


Als extra voorzorgsmaatregel worden er binnenkort hekken gezet om de locaties waar asbest is gevonden, omdat aannemer BAM de Oosterspoorbaan gebruikt als transportroute naar de werkzaamheden op tramviaduct Vaartsche Rijn.


Op dit moment werken we verschillende scenario’s uit voor het opruimen van het asbest. Dit heeft onder andere te maken met de meest efficiënte manier om het asbest weg te halen en waar het vervolgens verwerkt kan worden. Dit onderzoek kost tijd. Daarom kunnen we nu helaas nog niet zeggen wanneer de asbestsanering start en hoelang het gaat duren.