Herinrichting kruispunt Bleekstraat-Vaartsestraat

Van maandag 29 april tot en met naar verwachting vrijdag 10 mei wordt het kruispunt Bleekstraat-Vaartsestraat opnieuw ingericht. Tijdens de eerste week van de werkzaamheden is het kruispunt afgesloten voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Bussen worden door verkeersregelaars om en om langs de werkzaamheden geleid. De werkzaamheden zijn van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 18.00 uur.

 

Herinrichting kruispunt Bleekstraat-Vaartsestraat
Het kruispunt Bleekstraat-Vaartsestraat is nu nog ingericht op busverkeer van en naar de Adama van Scheltemabaan. Omdat er via deze route geen bussen meer rijden, krijgt het kruispunt een nieuwe inrichting.


Kruispunt afgesloten
Van maandag 29 april tot en met naar verwachting zaterdag 4 mei is het kruispunt afgesloten voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Woningen blijven altijd bereikbaar. Bussen worden om en om langs het werk geleid door verkeersregelaars.


Omleiding autoverkeer
Autoverkeer tussen het centrum en Tolsteeg/Rivierenwijk wordt omgeleid via de Baden-Powellweg, Albatrosstraat, Venuslaan en Catharijnesingel. Autoverkeer van en naar de Jeremiestraat en de Vaartsestraat (tussen de Bleekstraat en Westerkade) kan via de Westerkade rijden. Deze straat krijgt tijdelijk tweerichtingsverkeer.

 

Omleiding fietsers
Fietsers kunnen via de Westerkade en de Catharijnesingel fietsen. De route wordt aangegeven met gele borden.

 

Werkzaamheden
Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd zodat de bussen steeds langs het werk kunnen rijden. De aannemer begint met het verwijderen van het asfalt. Dit zal geluidsoverlast geven. Vervolgens worden de middenbermen aangepast en wordt de weg weer geasfalteerd. In de week van 6 mei zijn er nog enkele afrondende werkzaamheden.


Werktijden
De werkzaamheden zijn van maandag 29 april tot en met naar verwachting vrijdag 10 mei. Er wordt gewerkt op maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 18.00 uur.