Onderhoud aan trambaan in Utrecht Science Park

In de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan de tramlijn in Utrecht Science Park. De trams rijden nog testritten. Om deze ritten goed te laten verlopen is nu al onderhoud nodig zodat het spoor in een goede conditie blijft. Dit werk wordt uitgevoerd in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht, dat sinds februari 2019 verantwoordelijk is voor beheer en onderhoud van de nieuwe tramlijn. De werkzaamheden zijn ‘s nachts omdat er dan geen bussen of trams rijden.

 

Hinder

Voor dit werk worden de rails schoongemaakt met een speciaal voertuig dat zowel over de rails als over de weg kan rijden. Het voertuig wordt ingezet om vuil uit de groeven van de trambaan te spuiten. Het geluid van dit voertuig kan tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen.

 

Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, is het werk op het gedeelte tussen de haltes Padualaan en Heidelberglaan vóór middernacht ingepland, van 22.30 tot 24.00 uur. Daarna rijdt het voertuig door naar P+R Utrecht Science Park. De werkzaamheden worden uiterlijk om 5.30 uur afgerond.