Vanaf eind oktober: (nachtelijke) testritten stationsgebied en overbrengingsritten rest van de trambaan

Vanaf eind oktober tot en met december rijden er ('s nachts) trams testritten op de Uithoflijn in het stationsgebied, tussen de Adama van Scheltemabaan en tramhalte Jaarbeursplein. We testen de technische systemen, de trams en de trambaan. De trams voor deze testritten staan opgesteld bij P+R De Uithof. Aan het begin van een testnacht rijden de trams van P+R De Uithof naar het stationsgebied, aan het eind van de nacht rijden ze weer terug.

 

Testritten Uithoflijn in stationsgebied
Vanaf eind oktober tot en met december zijn er (nachtelijke) testritten op de trambaan in het stationsgebied. Eerst zijn er testritten met één tram. Daarna volgen testen met meerdere trams. De testritten vinden vooral 's nachts plaats in de nachten van zondag op maandag tot en met woensdag op donderdag, omdat er dan geen (nacht)bussen rijden op de bus- en trambaan. De testritten worden begeleid door verkeersregelaars.

 

Geluidsoverlast testritten
Tijdens de testritten kunt u een piepend geluid horen als de trams door de bochten van en naar de Leidseveertunnel rijden. Dat komt omdat het spoor nog niet goed is ingereden. Verder leveren de testritten naar verwachting weinig hinder op.

 

Overbrengingsritten over rest van trambaan
Tijdens de testperiode in het stationsgebied rijden er ook trams over de rest van de trambaan. De testtrams staan namelijk opgesteld bij P+R De Uithof. Aan het begin van een testnacht rijden de trams van P+R De Uithof naar het stationsgebied, aan het eind van de nacht rijden ze weer terug. Dat gebeurt onder begeleiding van verkeersregelaars. De overbrengingsritten kunnen enige hinder opleveren.

 

Planning
De trams rijden tussen 22:30 en 06:30 uur ‘s nachts. Een enkele keer is er overdag een testrit. De planning van de testritten is niet 100% zeker, de actuele planning wordt bijgehouden op www.hinderkaartuithoflijn.nl