Werkvergunning in buurt van trambaan

Er gelden nieuwe regels in de buurt van de trambaan, omdat de bovenleiding onder spanning staat. Voor werkzaamheden die binnen drie meter van de trambaan kunnen komen, moet een werkvergunning aangevraagd worden. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor het gebruik van een hoogwerker of een hoge steiger, maar ook voor ramen wassen met een telescoopsteel.

 

Voorlopig is de trambaan nog werkterrein van aannemer BAM. De werkvergunning moet daarom bij BAM worden aangevraagd. Voor vragen over de vergunning en een aanvraagformulier kunt u terecht bij BAM via loket@vergunningen-uithoflijn.nl.

 

Zodra het werk van BAM klaar is en de trambaan is overgedragen aan de provincie Utrecht, is er voor dit soort werkzaamheden een vergunning van de provincie nodig. Dit is de vergunning ‘Wijziging in buurt van Tramweg’ (WIJT-vergunning). We plaatsen een bericht op onze website als de overdracht aan de provincie heeft plaatsgevonden.

 

De WIJT-vergunning kan worden aangevraagd bij provincie Utrecht Openbaar Vervoer. Afhankelijk van de werkzaamheden moet de vergunning acht tot twaalf weken van te voren worden aangevraagd. Lees meer op de site van Regiotram Utrecht of raadpleeg voor de juiste werkwijze de Procedure Wijziging in buurt van Tramweg.